מתכון לדג מרוקאי

תמונה של מתכון לדג מרוקאי

איך מכינים דג מרוקאי? אומרים שהמטבח המרוקאי הוא אחד המטבחים העשירים ביותר ואחד התבשילים הכי מוכרים וטעימים הוא הדג המרוקאי. אז הכנו לכם מתכון לדג מרוקאי שתוכלו להכין בקלות ולתת למשפחה חוויה מרוקאית במיטבה. 

מה צריך להכין עבור מתכון לדג מרוקאי?

  • מחבת עמוקה או סיר שטוח
  • מספר הדגים שאתם מעוניינים להכין (דגים מומלצים הם דניס, סלמון, נסיכה)
  • 3 פלפלים אדומים ארוכים חריפים (ניתן גם פלפל ירוק חריף אחד) בעונת האביב הם ממש חריפים, אפשר לשים פחות.
  • רסק עגבניות
  • 4 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 6 שיני שום
  • כוסברה
  • תבלינים (פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח)
  • שמן

הוראות הכנה עבור מתכון לדג מרוקאי

לפני שאתם מתחילים בהכנת מתכון לדג מרוקאי, יש לשים את הדגים בלימון לחצי שעה על מנת להוציא את ריח הים החזק. לאחר מכן יש לשטוף את הדגים היטב ואז לחמם סיר רחב ושטוח עם 3 כפות שמן. בינתיים יש לקצוץ את העגבניות לריבועים גדולים לטגן אותם בשמן. לאחר מכן יש להכניס את הפלפלים חתוכים לרצועות. את הפעולה הזו לבצע עד שהעגבניות והפלפלים מתרככים.
כעת יש להוסיף כף פפריקה אדומה, כף פפריקה חריפה, שתי כפות רסק עגבניות ולתת לתבלינים להיפתח בשמן. ואז להוסיף שתי כוסות מים פושרים וחצי כף של מלח. בשלב זה יש לקצוץ את חצי הצרור של הכוסברה, לתת לרוטב לבעבע ואז להכניס את הדגים על הצד של העור. על הדגים להוסיף את הכוסברה ואת שיני השום.

לסיכום המאמר:

כדי להשלים את המתכון לדג בצורה טובה יש להשקות בעזרת כף את הדגים כל הזמן עד תום הבישול. הבישול של הדגים צריך להיות כעת 20 דקות על אש בינונית. מומלץ לטעום לפני הגשה ולראות אם חסר טעם. תוכלו להוסיף מלח לפי הצורך.

איך להגיש?

יש להגיש בצלחת גדולה עם רוטב על הדג ולידו ולהניח חלה חמה שמאפשרת לטבול ברוטב. כמו כן, מי שפחות מסתדר עם חריף, יכין לעצמו כוס מים ליד. מדובר על מתכון טעים במיוחד, פיקנטי או חריף תלוי כמה פלפלים שמתם.

איך תרצו לשתף את המתכון?

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

לאן תרצו לחזור במאמר?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

יש לכם מתכון מנצח? שלחו לנו!

מתכונים נוספים

דילוג לתוכן