מתכון בטטה מקסיקנית עם תפוז ורום – בטטה מקסיקנית היא מנה טעימה שניתן להגיש בחגים או בכל תקופה אחרת בשנה. מתכון זה מלא טעם ואיזון מושלם של מתוק, מלוח וחריף. מתכון זה הוא פשוט להכנה:
בטטה מקסיקנית מתכון
• 1 כפית שמן קנולה
• 3 בטטה בינונית, חתוכה לפרוסות בעובי 1/4 אינץ'
• 3/4 כוס מרק עוף
• 1/2 כוס מיץ תפוזים
• רום 1 TBSN (אמרטו זה טוב)
• 2 כפיות דבש
• 2 כפיות עמילן תירס
• 1/8 פלפל לבן
• מלח
• 1 כף פטרוזיליה או כוסברה טחונה
עוד מנות שתמצאו:
מתכונים לאוכל מקסיקני>> | | גואקמולי מתכון
אופן הכנה בטטה מקסיקנית
לחמם שמן על גובה בינוני
• מוסיפים בטטה פרוסה עגולה על כל תחתית סיר או מחבת גדולה
• מוסיפים 1/2 כוס מרק עוף ומחכים לרתיחה, ואז מצמצמים ומכסים ל-10 דקות
• לחכות עד שהנוזלים מתאדים והתפוח האדמה מקבל גוון חום לוח בערך (כ- 5 דקות)
• בקערה, מערבבים את 1/4 כוס מרק העוף הנותר, מיץ תפוזים, מלח, רום, דבש, עמילן תירס ופלפל לבן. להוסיף לסיר או למחבת ולהרתיח בגובה בינוני עד שזה נהיה סמיך.
• מקשטים בפטרוזיליה או כוסברה ובתאבון 🙂
תגובה אחת
הכנתי את המתכון הזה בבית והוא יצא וואווווו!! ממש טעים וקל להכנה אלופים, אלופים!!