גוואקמולי הוא מטבל/ ממרח טעים שעשוי מאבוקדו, מיץ ליים, מלח ומרכיבים נוספים. מקור המנה במקסיקו ונקרא גוואקמולי על ידי האצטקים מכיוון שנהגו לומר "ahuacatl" שפירושו אבוקדו.
המנה קיימת כבר מאות שנים, אבל רק לאחרונה הציבור האמריקאי קלט כמה היא טעימה. גוואקמולי היא כיום מרכיב עיקרי במסעדות ובמסיבות רבות ברחבי הארץ.
גואקמולי מתכון
• 1 אבוקדו, מזרעים ומקולף
• 1 בצל אדום קטן, קצוץ קטן
• 1 עגבנייה קטנה קצוצה קטנה והוסרו נוזלים
• 2-3 כפיות, כוסברה קצוצה
• טפטוף שמן זית (2-3 כפיות)
• מלח
• פלפל שחור לפי הטעם (לא חובה)
• סחיטה של 1 לימון
עוד מתכונים שתמצאו:
מתכון לטאקו >> | מתכון לסלסה>>
גואקמולי מתכון אופן הכנה
לאחר קילוף האבודקו, מועכים את האבוקדו עם מזלג ומשאירים בקערה. לאחר מכן, קוצצים את העגבניות, ואז מסירים בזהירות את המיץ. בשלב הבא מערבבים אותו לתוך האבוקדו, לאחר מכן מוסיפים את הבצל והכוסברה ומערבבים. מוסיפים את שמן זית ומערבבים היטב לפני הוספת מיץ ליים או לימון סחוט. מוסיפים מלח לפי הטעם ופלפל שחור גרוס.