⇐ מתכון לדג סולומון פשוט וקל שניתן להכין בפחות מ-10 דקות. זוהי מנה אידיאלית לאנשים עסוקים שאין להם זמן לבלות שעות במטבח.
מתכון לדג סולומון רכיבים:
– 1/2 כוס שמן זית פיקואל
– 1/2 כוס מיץ לימון
– 4 כפיות חרדל דיז'ון
– 1 כפית אבקת שום
– 4 כפיות מלח
– 2 כפות פטרוזיליה טחונה
– 4 כפיות פלפל שחור
– 6 פילה סלמון
הוראות הכנה :
יש לערבב את שמן הזית יחד עם מים הלימון, החרדל ולערבב היטב, לאחר מכן להוסיף לתערבות את יתר המרכבים פרט לפטרוזליה, את כל התערבות שנוצרה יש לזלף על דג הסלמון ולהשרות את דג הסלמון בתערבות כ – 20 דקות, לאחר מכן את לפזר את הפטרוזליה הטחונה ולהכניס לתנור ל 20 דקות ולא לתת לדג להיות הרבה זמן בתנור שלא יתייבש.
היתרונות הבריאותיים של דג סלמון
סלמון הוא דג המכיל כמויות גבוהות של חומצות שומן אומגה 3, החיוניות למוח ולגוף האנושי.
סלמון הוא לא רק מזון מזין אלא גם בעל יתרונות בריאותיים רבים. זה יכול לעזור במניעת מחלות לב, סרטן, סוכרת ודלקת פרקים. מכיוון שהוא עשיר בחלבון וברכיבי תזונה אחרים, הוא גם מקור חשוב לויטמין D.
ניתן לצרוך סלמון נא או מבושל בדרכים רבות כגון אפייה, צלייה או אידוי. זה יכול לשמש גם כמרכיב לסלטים או למרקים.
סלמון הוא סוג של דג עשיר בחומצות שומן אומגה 3 וחלבון. זה גם מקור טוב לסלניום, ויטמין D וויטמין B12.
סלמון הוא מקור מצוין לחלבון שיכול לעזור לבנות ולתקן שרירים, כמו גם לספק אנרגיה לגוף. הוא מכיל גם סלניום המסייע למערכת החיסון, וויטמין D המסייע בספיגת הסידן בגוף.
למרות העובדה שסלמון הוא בחירת מזון פופולרית, אנשים רבים אינם מודעים ליתרונות הבריאותיים שהוא יכול לספק. הוא עשיר בחומצות שומן אומגה 3 החיוניות להתפתחות המוח ולבריאות הלב.
היתרונות הבריאותיים של דג סולומון
סלמון הוא בחירת מזון פופולרית עבור אנשים רבים, אך לא כולם יודעים על היתרונות הבריאותיים שלו. סלמון עשיר בחומצות שומן אומגה 3 החיוניות להתפתחות המוח ולבריאות הלב. סלמון הוא סוג של דג העשיר בחומצות שומן אומגה 3, החיוניות לבריאות טובה. סלמון הוא פריט מזון פופולרי וניתן לבשל אותו בדרכים רבות ושונות. נמצא כי יש לו יתרונות בריאותיים רבים כמו הפחתת הסיכון למחלות לב, שיפור תפקוד המוח ובריאות העיניים. סלמון מספק מגוון רחב של חומרים מזינים כגון חלבונים, ויטמינים ומינרלים.
חומרים מזינים אלו חיוניים לבריאות טובה היתרונות הבריאותיים של סלמון הם רבים. הוא עשיר בחומצות שומן אומגה 3 וויטמין D. הוא מכיל הרבה חלבון, הנחוץ לצמיחת השרירים ולתחזוקת המערכת החיסונית. לסלמון יש גם ספירת קלוריות נמוכה וניתן לאכול אותו עם ירקות או דגנים, מה שהופך אותו לאפשרות ארוחה בריאה. סלמון הוא מקור מצוין לחלבון, המסייע בשמירה על המערכת החיסונית וכן בצמיחה ושיקום השרירים. בנוסף לכך, סלמון עשיר בחומצות שומן אומגה 3 החיוניות לתפקוד המוח וגם לבריאות הלב וכלי הדם. אומגה 3 גם עוזרת להפחית את הדלקת בכל הגוף ועוזרת לשמור על רמות לחץ דם בריאות אפשר לאכול סלמון עם ירקות או דגנים כמו קינואה או אורז חום, מה שהופך אותו לארוחה בריאה.
לסיכום המאמר:
סלמון הוא מרכיב בסיסי בתזונה של אנשים רבים בגלל היתרונות הבריאותיים שלו. הוכח כי זה מוריד את הסיכון למחלות לב, סרטן ואלצהיימר.
סלמון הוא מקור עשיר לחלבון וחומצות שומן אומגה 3, שהן רכיבי תזונה חיוניים לבריאות האדם. הוא מכיל גם ויטמיני B, ויטמין D וסלניום החשובים למערכת החיסון של הגוף.
סלמון הוא אחד הדגים הפופולריים ביותר בקרב הצרכנים מכיוון שניתן לבשל אותו בדרכים רבות כגון צלייה או אפייה. בנוסף להיותו מזין, סלמון הוא גם דל בקלוריות ושומן כך שניתן לאכול אותו מבלי לדאוג לעלייה במשקל או לעלות במשקל מאכילת יותר מדי דגים.
מתכון לדג סולומון באדיבות בד ושמן יצרנית שמן הזית המעוטר בישראל.
תגובה אחת
This Domain Is Good!