עראייס מתכון

תמונה של עראייס מתכון

עראייס הוא מאכל פופולרי בלבנון, סוריה ובישראל. הוא מורכב מבשר צלוי (בדרך כלל כבש), בצל מטוגן ופלפלים אדומים חריפים. המנה מוגשת בדרך כלל עם לחם שטוח, ירקות טריים ומגוון רטבים כולל טחינה, רוטב שום ועוד. במדריך הקרוב נספק לכם את כל הטיפים להכנת עראייס + עראייס מתכון אז מתחילים.

עראייס מתכון

• 1/2 קילו בשר בקר טחון
• שומן טלה לפי הטעם
• פטרוזיליה טחונה
• 1 בצל קטן עד בינוני מגורד
• פלפל שחור
• 1 כפית בהרט
• אבקת בצל
• 1/4 כפית אגוז מוסקט (לא חייב אבל מומלץ)
• פיתות חתוכות לשניים
•sumac
• בצל אדום פרוס דק
• סומאק

עראייס מתכון אופן הכנה

• מערבבים את הבשר הטחון עם 1/4 כוס שומן טלה טחון לתוך הבשר
• מוסיפים את הבצל המגורר, הפלפל השחור, הפטרוזיליה הטחונה, הבהראט, אבקת הבצל ואגוז המוסקט 1/4 כפית. ( לא חייב אבל מומלץ)
• לחכות 15-20 דקות ולתת לבשר לספוג את הטעמים.
• חוצים את הפיתה לשניים וממלאים את הפיתה בבשר.
• מכניסים את הפיתה למחבת, ושמים כ-1/2 כפית שמן זית עם 1/2 כפית שמן קנולה (עדיף פחות אבל בסוף זה לפי הטעם)
• מטגנים את הפיתה במילוי הבשר על אש נמוכה 5-6 דקות מכל צד

מגישים עם בצל אדום פרוס דק מעל, כוסברה קצוצה, ומפזרים סומאק.

עראייס מתכון קל ופשוט להכנה.

בתאבון 🙂

איך תרצו לשתף את המתכון?

לאן תרצו לחזור במאמר?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

יש לכם מתכון מנצח? שלחו לנו!

מתכונים נוספים

דילוג לתוכן